Brussels Heritage Days: L’océan entier est affecté par un caillou

Brussels Heritage Days: L’océan entier est affecté par un caillou

Het SPAIN art & science lab in BELGIUM (LAB) onthaalt het werk van Gonzalo Orquín.

In het kader van de activiteiten die gepland zijn tijdens de deelname van de Ambassade van Spanje aan de Brussels Heritage Days 2021, opent de Ambassade de tentoonstelling “L’océan entier est affecté par un caillou”, van Gonzalo Orquín.

Het werk vertelt anonieme verhalen over de Europese immigratie aan de hand van zijn realistische schilderijen. Het doel van het werk is na te denken over wat Europa is en over de culturele identiteit en echte fundamentele Europese waarden.

De selectie werken, meestal olieverf op doek of gemengde techniek op papier, vertellen anonieme Europese verhalen. In de woorden van de auteur “doet de som van al deze anonieme en heterogene identiteiten, geboren in buurlanden, reizigers, arbeiders, studenten, ons de zin en betekenis van het Europeaan-zijn ontdekken via het individu”.

De inauguratie vindt fysiek plaats in de LAB-ruimte van de Ambassade met beperkte zitplaatsen. Om deel te nemen is online registratie hier vereist.

Het evenement, dat een muzikaal programma door het Brussels Kamerorkest omvat, zal ook live worden gestreamd via de volgende link: live.

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • di, 14 september —
    vr, 19 november 2021

Plaats

Venue map

Spain Arts & Science LAB, Rue de la Science 19, 1000 Bruxelles

Admission

Werktuigen