Brussels Heritage Days: MM-Heritage Heroine

  • Erfgoed
  • Brussel
  • vr, 17 september —
    za, 18 september 2021
Brussels Heritage Days: MM-Heritage Heroine

Het door Irma Arribas gecreëerde fictieve personage bezet de ruimte van de Spaanse Ambassade.

In het kader van de activiteiten die gepland zijn tijdens de deelname van de Ambassade van Spanje aan de Brussels Heritage Days 2021, wordt de ambassade “gekraakt” door MM, een heldin voor het erfgoed.

Het project van architecte en kunstenares Irma Arribas is gebaseerd op het ontwerp van een fictief mangapersonage, een heldin die belast is met de sponsoring van een nieuw drankje genaamd FAN (For Augmented / Architectural Narratives). FAN is een magische en verfrissende vloeistof die, wanneer ze wordt ingenomen, de heldin in staat zal stellen haar krachten te verwerven om toegang te krijgen tot het immateriële architecturale erfgoed van de Spaanse Ambassade in Brussel door middel van klankverhalen.

Het project spreekt over de tactiele, ervaringsgerichte en emotionele capaciteit van architectuur voorbij het gebouwde materiaal, en redt zo de immateriële capaciteit van het gebouwde architectonische erfgoed. Anderzijds speelt het project met de behoefte die wij mensen hebben om ons uit te breiden om, als een vorm van consumptie, andere avatars, lichamen en identiteiten te bewonen.

Om ons via FAN als heldinnen te profileren en zo toegang te krijgen tot het immateriële erfgoed van de architectuur van de Spaanse Ambassade in Brussel, hoeven we alleen maar een van de drankjes te proeven die tijdens de 17e en 18e in de zetel van de Ambassade gesponsord zullen worden.

Come and have FAN!

Het project is ontwikkeld in samenwerking met RACA, de open radioruimte die deel uitmaakt van de Hypermedia-onderzoeksgroep van de Escuela Técnica de Arquitectura van Madrid, Spanje. (UPM).

Het werk zal worden ingehuldigd tijdens de Open Monumentendagen van Brussel 2021. Wie het wil bezoeken, kan contact opnemen met de Afdeling Cultuur en Wetenschappen van de Ambassade op [email protected].

Plaats

Venue map

Spain Arts & Science LAB, Rue de la Science 19, 1000 Bruxelles