(Pas si) Fragile ! 2022: Esther Ferrer

(Pas si) Fragile ! 2022: Esther Ferrer

Het tweejaarlijkse performancefestifval ontvangt Esther Ferrer, een van de eerste artiesten van deze specialiteit in Spanje.

Sinds enkele jaren wijden de scholen voor beeldende kunsten in Franstalig België een deel van hun studies aan performancekunst, waarmee ze inspelen op de nieuwe dynamiek van deze praktijken in het professionele artistieke veld. Op de Belgische en internationale scène van de performancekunst duiken nieuwe generaties kunstenaars op met individueel of collectief werk, met een vermenigvuldiging van de samenwerkingsverbanden… Deze kunstenaars maken geen performancekunst zoals hun voorgangers deden, ze vinden andere vormen uit, die op zoek gaan naar nieuwe tentoonstellingsruimten.

(Pas si) Fragile ! 2022, het tweejaarlijkse festival dat de aandacht vestigt op jonge kunstenaars die zich met performancekunst bezighouden, beantwoordt deze vraag, dit keer in een bijzondere vorm. Daartoe nodigt het festival het publiek uit om Esther Ferrer te ontmoeten tijdens de volgende activiteiten:

Mentorschap: Gesprek met Esther Ferrer

 • 5/09, 14:00-16:00 uur ERG.
 • 6/09, 11:00-15:00 uur ERG.
 • Inschrijving via e-mail [email protected] vóór 15/08.

Twee momenten van een uitzonderlijk gesprek met Esther Ferrer voor kunststudenten, afgestudeerden aan kunstacademies en jonge kunstenaars die zich bezighouden met performance kunst.

Ontmoeting: 3 vrouwen, 3 continenten, 3 artiesten

 • 5/09, 18.15-20.00 uur La Cambre.
 • Gratis toegang.

Vivian Chinasa Ezhuga, Kubra Khademi en Esther Ferrer, drie feministische performers, afkomstig uit Azië, Afrika en Europa, woonachtig in geografisch Europa, van verschillende generaties en levenspaden, delen hun ervaringen met performancekunst en hun relatie tot de wereld.

Performance: Andar por hablar o viceversa

 • 6/09, 18.15-19.15 uur ERG.
 • Gratis toegang.

Een conferentie in de vorm van een performance (of het tegenovergestelde) door een van de dekens van de performancekunst.


Esther Ferrer

Eshter Ferrer (San Sebastián) is bekend om haar werk als beeldend kunstenaar en om haar performances, zowel alleen als met de Spaanse groep ZAJ (opgericht in 1964 en ontbonden in 1996). Haar werk is altijd meer gericht geweest op kunst/actie, een efemere praktijk, dan op kunst/productie. In Spanje richtte zij in het begin van de jaren zestig samen met de schilder José Antonio Sistiaga het eerste Atelier de Libre Expression op (de kiem van vele andere parallelle activiteiten).

 • Podiumkunsten
 • Brussel
 • ma, 05 september —
  za, 10 september 2022

Plaats

Venue map

ERG, Rue du Page 87, 1050 Brussel

Werktuigen