Picasso & Abstraction

Picasso & Abstraction

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Musée national Picasso-Paris ontcijferen Picasso’s relatie met de abstracte kunst.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Musée national Picasso-Paris belichten een nooit eerder onderzocht thema aan de hand van meer dan 120 kunstwerken: Picasso’s relatie met de abstracte kunst.

De tentoonstelling behandelt de grote etappes waarin de link gelegd kan worden tussen Picasso’s werk en de abstracte kunstgeschiedenis. Ze toont de eerste kubistische experimenten van 1907, tot zijn latere werk dat op de grens ligt van expressionistische kunst. De tentoonstelling heeft een chronologisch en thematisch verloop, waardoor de constante afwisseling tussen Picasso’s abstracte en figuratieve kunst doorheen de decennia onthuld wordt.

Het kunstenaarsatelier vormt een ander belangrijk deel van de tentoonstelling. Dat laboratorium toont het creatieproces van Picasso aan de hand van verschillende reeksen tekeningen en prenten.

Op de inhuldiging van Picasso & Abstraction danst Paula Quintana Las Alegrías (Cubo blanco) dankzij de samenwerking met het Cervantes Instituut (Brussel). Ze stelt een dans voor over geluk als een opwindende, transformerende en revolutionaire kracht: een dialoog tussen twee lichamen, het ene levend en het andere magisch.

PAULA QUINTANA

Paule Quintana werd geboren in Tenerife en is ballerina en actrice. Al in haar kindertijd maakte ze kennis met zowel klassieke en hedendaagse dans als flamenco. Nadat ze haar diploma drama had behaald, verhuisde ze naar Madrid waar ze verder studeerde om ballerina en actrice te worden. Daar werkte ze samen met belangrijke regisseurs, choreografen en andere ballerina’s.

Wat betreft hedendaagse dans leerde ze veel van artiesten zoals Daniel Abreu, Chevi Muraday en Carmen Werner. Op het gebied van flamenco werd ze vooral gevormd door de toonaangevende school “Amor de Dios” met onder meer Alfonso Losa, María Juncal en Cristóbal Reyes.

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • vr, 14 oktober —
    zo, 12 februari 2023

Plaats

Venue map

Musées Royaux de Beaux Arts de Belgique; Rue de la Régence 3, 1000 Bruxelles

Admission

Koop uw tickets. Ma-Vrij: 10:00-17:00. Weekend: 11:00 - 18:00

Werktuigen