Elena Moreno Carvajal: Realmente ahora no ya no

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • ma, 05 juni —
    zo, 18 juni 2023
Elena Moreno Carvajal: Realmente ahora no ya no

Elena Moreno Carvajal presenteert de opvatting en een voorbeeld van het creatieve proces achter het project “Realmente ahora no ya no” door middel van een performatieve lezing.

Realmente ahora no ya no is een interactieve performance waarbij het publiek een belangrijke rol speelt in de creatie van het werk, dat zich ter plaatse vormt terwijl samen een script gelezen wordt.

Dit werk kan je een speculatieve performance noemen, omdat het een dialoog herschrijft over een ervaring na een gebeurtenis. Beweging, stem, geluid, bezoekers en toeval fluctueren erin. Het werk verkent noties van verhaal, onzichtbaarheid, verwachting en hoe we het auteurschap van ons eigen werk in vraag stellen.

Elena Moreno Carvajal

Elena Moreno Carvajal is danseres en choreografe en pendelt tussen Brussel en Spanje. Haar werk schommelt tussen choreografie en visuele kunst, opgedragen aan de dialoog tussen de beschrijving van de ruimte en lichaamstaal.

Dankzij een onderzoeksproject in Kunstencentrum BUDA in Kortrijk kon de danseres experimenteren met en onderzoek doen naar nieuwe vormen van dramaturgie, aan de hand van “toeval”. In haar werk onderzoekt ze de mogelijkheid van toeval, vertelling en verwachtingen binnen de performance.

Plaats

Venue map

kunstencentrum BUDA: kantoren, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk

Openingsuren en toegang

Vrije toegang

Meer informatie

Kunstencentrum BUDA