Logo EU-voorzitterschap

Rosa Torres Pardo: Reis door Spanje

  • Muziek
  • Brussel
  • do, 14 december 2023
  • 20:00
Rosa Torres Pardo: Reis door Spanje

De pianiste Rosa Torres Pardo presenteert verschillende periodes en muziek uit Spanje op haar conciërge “Reis door Spanje”.

De pianiste Rosa Torres Pardo presenteert in het concert Reis door Spanje een representatieve selectie van Spaanse pianomuziek uit de 20e eeuw vanaf de tijd van het Modernisme, dat wil zeggen de zoektocht naar de eigen oorsprong (populaire muziek) of de fascinatie voor exotisme tot het impressionisme dat zo kenmerkend was voor de Franse muziek, die op haar beurt een stempel drukte op Spaanse componisten uit die tijd, zoals Federico Mompou.

Alle opbrengsten van het concert zullen worden gedoneerd aan de humanitaire projecten van de Femmes d’Europe Association. Deze activiteit, georganiseerd door Femmes d’Europe in samenwerking met het Cervantes Instituut, maakt deel uit van de culturele agenda van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Rosa Torres Pardo

Rosa Torres Pardo is winnares van de Nationale Muziekprijs 2017 en winnaar van de Buitengewone Prijs aan het Conservatorium van Madrid. Masterplayers Prize in Lugano (Zwitserland) en, samen met Alicia de Larrocha, de Isaac Albéniz Medaille. Zijn interpretaties van Spaanse muziek kregen erkenning van prestigieuze platenlabels zoals Deustche Grammophon voor wie hij Goyescas, Glossa The Caterpillar songs, Tangos, Habaneras en andere Milongas opnam.

Plaats

Venue map

W:Hall, Av. Charles Thielemans 93, 1150 Woluwe-Saint-Pierre

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Femmes d'Europe