Spain in Concert: Asier Polo en het Brussels Kamerorkest

  • Muziek
  • Brussel
  • do, 14 december 2023
  • 19:00 – 21:00
Spain in Concert: Asier Polo en het Brussels Kamerorkest

Asier Polo en het Brussels Chamber Orchestra geven een recital in de Protestantse Kapel in Brussel.

De prestigieuze cellist Asier Polo zal samen met het Brussels Chamber Orchestra, de hoofdrol spelen in Spain in Concert, een recital georganiseerd door de International Yehudi Menuhin Foundation, in samenwerking met de Spaanse ambassade in Brussel, ter gelegenheid van het einde van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Programma

  • Bretón: Gran Jota de la Dolores (9 min.)
  • Falla: Suite Popular Española (15 min.)
  • Albéniz: Cádiz (4 min.)
  • Márquez: Danzón Nº29 (9 min.)
  • Tchaikovski: Variations sur un thème rococo (20 min.)

Asier Polo

Asier Polo wordt beschouwd als een van de belangrijkste cellisten van zijn generatie en heeft gewerkt met toonaangevende internationale orkesten zoals het London Symphony Orchestra, het Orchestre de Paris, de Berliner Symphoniker, het Orquesta Nacional de México en het Orquesta Nacional de España, onder dirigenten als John Axelrod, Christian Badea, Günther Herbig en Anne Manson.

Polo, die prijzen heeft ontvangen als de Ojo Crítico de Radio Nacional de España (2002) en de Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura y Deportes de España (2019), is een regelmatige gast op festivals als de Biennale di Venezia, het Gstaad Menuhin Festival, of de Quincena Musical de San Sebastián. Zijn 19 opnames brengen de meest relevante Spaanse creaties voor cello samen.

Brussels Chamber Orchestra

In 1999 ontstond uit de passie en toewijding van jonge virtuozen voor kamermuziek het Brussels Chamber Orchestra,(BCO). Onder leiding van de Spanjaard Mario Villuendas is het BCO een laboratorium bestaande uit musici van zes verschillende nationaliteiten.

Het repertoire omvat een breed scala aan componisten: Vivaldi, Mozart, Bartók of Piazzolla en verkent genres als flamenco, jazz, Joodse folklore en Frans chanson. Het orkest, dat deelneemt aan het opzetten van educatieve projecten, is een “Artistiek Ambassadeur” van de International Yehudi Menuhin Foundation.

Plaats

Venue map

Protestant Church of Brussels Museum, Rue du Musée 2, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Credits

Organised by the International Yehudi Menuhin Foundation, with the support of the Spanish Embassy in Brussels.