Spanish Influencers in Science (VI)

Spanish Influencers in Science (VI)

De Spaanse geoloog en onderzoeker Lluís Montoliu en de Belg Pascal Borry nemen deel aan de nieuwe editie van de populair-wetenschappelijke cyclus.

De Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE), in samenwerking met het Cervantes Instituut in Brussel en de Consejería Cultural y Científica de la Embajada de España en el Reino de Bélgica en het Brusselse Bureau van de Consejo Superior de Investigaciones Científicas, brengt ons een nieuwe editie van de cyclus van wetenschappelijke verspreiding Spanish Influencers in Science.

Aan deze zesde editie zullen deelnemen prof. Lluís Montoliu, onderzoeker bij het Nationaal Centrum voor Biotechnologie, voorzitter van het Ethisch Comité van het CSIC en lid van het Ethisch Panel van de Europese Onderzoeksraad in Brussel, en prof. Pascal Borry, van het Centrum voor Ethiek en Biomedisch Recht van de Universiteit van Leuven.

Lluís Montoliu

Lluís Montoliu is afgestudeerd en gepromoveerd in de biologie aan de universiteit van Barcelona. Momenteel is hij wetenschappelijk onderzoeker bij de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIC) in het Nationaal Centrum voor Biotechnologie (CNB), en onderzoeker en lid van de stuurgroep van het Centrum voor biomedisch onderzoek naar zeldzame ziekten (CIBER-ER), van het Carlos III-instituut voor de volksgezondheid (ISCIII), waar hij het programma Neurosensorische pathologie coördineert. Hij heeft een lange carrière op het gebied van genbewerking en is een van de pioniers in het gebruik van CRISPR-technologie in Spanje.

Pascal Borry

Pascal Borry is hoofddocent aan het Centrum voor biomedische ethiek en recht (Departement volksgezondheid en eerstelijnszorg, KU Leuven, België) en visiting fellow aan het Centre for Genomics and Policy van McGill University. Zijn belangrijkste onderzoeksactiviteiten richten zich op de ethische, juridische en sociale implicaties van innovatieve technologieën. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de ethische aspecten van menselijke genetica, orgaandonatie en dopingbestrijding.

Spanish Influencers in Science

De reeks Spanish Influencers in Science is een initiatief van de Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE), dat tot doel heeft de wetenschap van toonaangevende onderzoekers en wetenschappers in hun respectieve disciplines te verspreiden, in samenwerking met Belgische collega’s. Het wordt gefinancierd door de Ambassade van Spanje in het Koninkrijk België via de fondsen voor wetenschap, technologie en innovatiediplomatie van het Directoraat Culturele en Wetenschappelijke Betrekkingen van het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID). Het AECID heeft als taak de internationalisering van wetenschap, technologie en innovatie in Spanje te bevorderen, wat in dit geval aanleiding geeft tot nieuwe samenwerkingsverbanden tussen de Spaanse en Belgische wetenschappelijke gemeenschap.

Het is een activiteit van #SPreadScience (Spain Spreads Science), een label dat in het leven is geroepen door het CEBE, het Instituto Cervantes in Brussel en de Afdeling Cultuur en Wetenschappen van de Ambassade van Spanje om wetenschap, technologie en innovatie bij alle doelgroepen onder de aandacht te brengen en meer kennis en betrekkingen van Spaans-Belgische samenwerking op dit gebied te bevorderen.

  • Wetenschap
  • Brussel
  • do, 13 oktober
  • 19:00 – 21:00

Plaats

Venue map

Instituto Cervantes de Bruselas, Avenue Louise 140, 1050 Ixelles

Werktuigen