Ultimatum: Stuffed Animals

  • Stadscultuur
  • Brussel
  • vr, 24 maart —
    zo, 26 maart 2023
Ultimatum: Stuffed Animals

Het literatuurfestival dat wordt georganiseerd door de Nederlandstalige boekhandel Passa Porta voegt “Stuffed Animals”, een werk van een Spaanse collectief uit Brussel, toe aan zijn programma.

Colectivo Ultimatum is een groep Spaanse artiesten uit Brussel die een referentiepunt willen worden voor de ondersteuning van interculturele ontmoetingen. In hun performances verdedigen ze het idee dat cultuur veelzijdig en transversaal is en wakkeren ze debatten aan over de kernwaarden van onze samenleving. In 2022 presenteerden ze TeCuento op het Festival City of Stories en dit jaar presenteren ze dus Stuffed Animals in het kader van het literatuurfestival Passa Porta.

Ze hebben daarvoor een performance gemaakt waarin enkele teddyberen terugkeren naar de aarde en helemaal gedesoriënteerd neerstrijken in Brussel. De knuffeldieren zullen de uitdagingen van het moderne, stedelijke leven moeten aangaan, gewapend met hun intelligentie, empathie en goedheid.

Het traject begint bij Passa Porta en komt langs de Sint-Gorikshallen, de Beurs, De Munt en het Sint-Katelijneplein. De optocht gaat door op 25 en 26 maart tussen 13.30-14.30 uur.

Plaats

Venue map

Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis toegang

Meer informatie

Passa Porta

Credits

Dit project wordt georganiseerd in samenwerking met SPAIN arts & culture en het Cervantes Instituut van Brussel.