Swipe right! Data, dating, desire

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • vr, 22 oktober —
    zo, 06 februari 2022
Swipe right! Data, dating, desire

Het kunstcentrum voor digitale cultuur en technologie iMAL organiseert de tentoonstelling “Swipe right! Data, dating, desire”, waarin de betekenis van liefde in het digitale tijdperk wordt onderzocht.

SWIPE RIGHT! Data, Dating, Desire is de tentoonstelling die het resultaat is van een onderzoeksproces naar de invloed van nieuwe technologieën op het sociaal-affectieve gedrag van de mens, dat door 17 internationale kunstenaars is uitgevoerd, onder hen de Spaanse artiesten Noemí Iglesias, met het werk Off love, en Joana Moll, met The Dating Brokers. De tentoongestelde werken materialiseren de resultaten van dit onderzoek en brengen deze dichter bij het publiek, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling en de evolutie van de romantische relaties in onze eeuw, die vooral gekenmerkt wordt door het isolement en de sociale vervreemding als gevolg van de COVID-19 pandemie.

De tentoonstelling nodigt ons uit na te denken over hoe digitale interfaces persoonlijke relaties opnieuw vorm geven en analyseert de verbanden tussen verlangen, emotie, technologie en economie in een post-pandemische wereld.

Plaats

Venue map

iMAL, Quai des Charbonnages 30, 1080 Molenbeek-Saint-Jean

Openingsuren en toegang

Woe & Vrij (13h-19h). Zat & Zon (12h-18h). Tickets.

Credits

iMAL