Logo EU-voorzitterschap

The Future of Living (with AI): Human, All Too Human

  • Wetenschap
  • Brussel
  • vr, 08 december —
    za, 09 december 2023
The Future of Living (with AI): Human, All Too Human

“The Future of Living”co nferentieserie gaat over de toekomst van kunstmatige intelligentie in onze omgeving.Deze derde editie heeft als titel “Human, All To Human” en belicht de steeds genuanceerdere en complexere aard van de integratie van deze nieuwe realiteit in menselijke contexten.

Gedurende twee dagen zullen verschillende experts, kunstenaars en ontwerpers de effecten en toekomstige mogelijkheden van AI bespreken, met de nadruk op ethische, sociale en culturele overwegingen. Hoe kunnen wij, als burgers, collectief deelnemen aan het proces om de capaciteiten en beperkingen van deze modellen te koesteren, zodat ze eerlijk, inclusief en waarheidsgetrouw worden? Is een echt democratisch proces mogelijk? Kan kunst dienen als een hulpmiddel om bij te sturen?

De derde editie van The Future of Living is niet alleen een uitnodiging tot reflectie en dialoog, maar ook tot collectieve hervorming en actie. Onder de ondertitel Human, all too human verkennen we, van dystopie tot utopie, nieuwe verhalen die het roer omgooien en paradigma’s doorbreken in de richting van positieve techno-sociale verandering.

Dit project omvat de tentoonstelling Code and Algorithms. Wisdom in a Calculated World in iMAL, die de interactieve installaties van twaalf kunstenaars toont. De tentoonstelling schetst een reis langs verschillende gebieden waarop algoritmen onze samenleving beïnvloeden: het belang van hun neutraliteit en efficiëntie, de risico’s van algoritmische vooringenomenheid, de hulpmiddelen om de privacy van gegevens te beschermen, de link tussen mensen en kunstmatige intelligentie, en hun bijdrage aan het vinden van oplossingen die anders jaren zouden duren om op te lossen of te ontcijferen.

The Future of Living (with AI): Human, All Too Human vindt plaats bij Bozar en iMAL. De eerste dag wordt gehouden bij iMAL op vrijdag 8 december en de tweede dag bij Bozar op zaterdag 9 december. Aan het einde van de dag is er een concert van Satoshiii.

Plaats

Venue map

iMAL en Bozar, Brussel

Openingsuren en toegang

Meer informatie

The Future of Living (with AI)

Credits

Deze conferentie is een evenement van de EUNIC Brussels cluster, georganiseerd in samenwerking met iMAL en Bozar en geleid door de Spaanse ambassade in België, het land dat het roulerend voorzitterschap van de Raad van de EU bekleedt.