(UN)COMMON VALUES. Two Corporate Collections of Contemporary Art

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • vr, 20 mei —
    zo, 18 september 2022
(UN)COMMON VALUES. Two Corporate Collections of Contemporary Art

De tentoonstelling brengt een selectie uit de hedendaagse kunstcollecties van de Nationale Bank van België en de Bank van Spanje.

Het doel van de tentoonstelling is een dialoog tot stand te brengen over de intrinsieke waarde van kunst en de ongewone context van bedrijfscollecties. Samen zullen zij belichten hoe kunstwerken veranderingen in de samenleving weergeven en de percepties van verschillende generaties weerspiegelen, waardoor een caleidoscopisch beeld ontstaat van de wereld waarin wij leven.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de kunstcollectie van de Nationale Bank van België zal de tentoonstelling gratis toegankelijk zijn in de hoofdzetel van de Bank in Brussel.

De tentoonstelling omvat meer dan 80 werken van 43 kunstenaars. 47 werken behoren tot de collectie van de Nationale Bank van België, terwijl 33 afkomstig zijn van de Bank van Spanje. Onder de deelnemende Spaanse kunstenaars bevinden zich onder meer Rogelio López Cuenca, Sara Ramo en Daniel García Andújarm.

Na de tentoonstelling met de Bondsbank van Duitsland is dit de tweede keer dat de Nationale Bank van België samenwerkt met de centrale bank van een ander land.

Plaats

Venue map

Banque Nationale de Belgique, Bd de Berlaimont 3, 1000 Bruxelles

Meer informatie

Banque Nationale de Belgique

Credits

Photo: Tim Van de Velde.