Science, freeze or I'll shoot

  • Wetenschap
  • Brussel
  • do, 16 februari —
    vr, 31 maart 2023
Science, freeze or I'll shoot

De Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE) organiseert een tentoonstelling in het LAB van de Spaanse ambassade. Daar worden de winnende foto’s getoond die de voorbije jaren de wedstrijd voor beste populariserende wetenschapsfoto wonnen.

Een van de pijlers van de vereniging is om te communiceren over de wetenschap. Daarnaast wil ze ervoor zorgen dat kwaliteitsvolle en wetenschappelijke informatie op een toegankelijke manier wordt verspreid naar de hele bevolking. Daarom hebben ze een wetenschappelijke fototentoonstelling georganiseerd met tien winnende foto’s van de wedstrijden Tu investigación en 1 imagen o 1000 palabras en Science, freeze or I’ll shoot.

In beide wedstrijden konden wetenschappelijke onderzoekers hun onderzoeksveld voorstellen met een originele, aantrekkelijke en onuitgegeven afbeelding.

Dankzij de foto’s en de vertaling van de korte uitleg bij die foto’s is deze voorstelling niet enkel toegankelijk voor Spaanssprekenden, maar ook voor het bredere, internationale publiek dat in België woont.

De opening wordt opgeluisterd door een optreden van avant-garde fluitiste Mar Sala Romagosa, die haar project D.e.a.f presenteert, waarin poëzie, visuals en muziek worden gecombineerd. Het repertoire overstijgt de conventionele uitvoeringstechnieken door toevoeging van elektronica, toneelverlichting, body percussion en een verscheidenheid aan instrumenten zoals piccolo, fluit en Paetzold fluit.

Plaats

Venue map

Ambassade van Spanje, Wetenschapsstraat 19, 1040 Brussel

Openingsuren en toegang

Op afspraak: [email protected]. Maandag tot donderdag van 9 tot 17 uur; vrijdag van 9 tot 14.30 uur.