Young Hopes van Paul Levit

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • za, 04 november —
    za, 16 december 2023
Young Hopes van Paul Levit

De Spaanse fotograaf geeft zijn eigen visie op de jeugd in België in een stelling in de Baxton Gallery in Brussel.

Door middel van een reeks portretten en straatfoto’s probeert de Spaanse kunstenaar de realiteit van de jeugd in België getrouw weer te geven, zowel lokaal als internationaal. In Pauls eigen woorden, “jongeren worden vaak gezien als doelloze mensen die, onderworpen aan de rusteloosheid van een onzekere toekomst, worden verondersteld te leven in een totaal gebrek aan controle, zonder vitale en/of professionele zorgen”.

Met zijn werk wil Levit echter bewijzen dat de jeugd de ideale tijd is om te experimenteren, te leven, te creëren en na te denken over wie we willen zijn en waar we naartoe willen.

Young Hopes is een serie analoge foto’s gemaakt tijdens twee verblijven van Paul Levit Mora in België. De eerste keer verbleef hij in een studentenhuis in Brussel, de tweede keer deelde hij een flat met enkele jonge Spaanse meisjes in Leuven. In beide periodes wijdde hij zich aan het observeren van de ontwikkeling van twee totaal verschillende werelden. Met deze tentoonstelling wil Levit aantonen dat leeftijd noch het tijdstip noch de vorm van iemands persoonlijke groei bepaalt.

Over de kunstenaar

Paul Levit werd in 1999 geboren in Barcelona, waar hij nog steeds woont en werkt. Hij studeerde af aan de Escuela de Cine y Audiovisuales de Cataluña (ESCAC) met als specialisatie cinematografie. Levit heeft twee carrières tegelijk: regisseren van fotografie voor fictie, muziekvideo’s en reclame, en fotografie voor stilstaande beelden in de mode en voor kunstenaars.

Als director of photography is Levit momenteel bezig met de festivaldistributie van de korte film Trenc d’Alba, geselecteerd op het filmfestival van Cannes, de Seminci en kandidaat voor de Goya 2024 awards. Hetzelfde project leverde hem de prijs op voor beste regisseur van fotografie in Servië.

Met Young Hopes begint Paul zijn reis in de wereld van tentoonstellingen, volgens hem: “gedreven door de behoefte om te laten zien dat de jeugd een tijd van vitale ontdekking is waarin mensen bouwen aan wat uiteindelijk de wereld zal zijn waarin we zullen leven”.

Plaats

Venue map

Studio Baxton, Pl. de la Vieille Halle aux Blés 29, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis.

Meer informatie

Paul Levit: Young Hopes