Ciencia con Alma

Ciencia con Alma

Radio Alma in Brussel en de Spaanse ambassade produceren een reeks podcasts over wetenschap, technologie en innovatie in het Spaans.

Ciencia con Alma is een radioproject van Radio Alma en de Spaanse ambassade dat bestaat uit een reeks van 15 podcasts over verschillende actuele onderwerpen op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie.

In 15 afleveringen, met interviews met verschillende persoonlijkheden uit de wereld van wetenschap, technologie en innovatie, allen Spaanstaligen die in België wonen of met Belgische collega’s samenwerken, behandelt “Ciencia con Alma” verschillende onderwerpen met het doel wetenschappelijke kennis te verspreiden en de burgers instrumenten aan te reiken om zelf de wereld om hen heen te beoordelen.

Zo verzamelen de microfoons van dit initiatief de kennis en meningen van persoonlijkheden als de paleoantropoloog Juan Luis Arsuaga, de neurobiologe Mara Diersen, de natuurkundige Alicia Sintes, de secretaris-generaal voor de Coördinatie van het Wetenschapsbeleid, Rafael Rodrigo, de voorzitter van de Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE), Ana Barragán, professor Josep Samitier, directeur van het Instituut voor Bio-ingenieurswetenschappen van Catalonië (IBEC) en de directeur-generaal van de Spaanse Stichting voor Wetenschap en Technologie (FECYT), Imma Aguilar Nàcher. Daarnaast behandelt de podcast ook de tandem tussen kunst en wetenschap, Spaans als taal in wetenschap en technologie, meisjes en vrouwen in de wetenschap en baanbrekend onderzoek in de biogeneeskunde.

De Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIC), de Officiële Spaanse Kamer van Koophandel in België en Luxemburg, het Centrum voor de Ontwikkeling van Industriële Technologie (CDTI) - Spaans Bureau voor Wetenschap en Technologie (SOST), het Cervantes-instituut en de Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE) hebben aan het project meegewerkt.

Het is een initiatief van het programma voor Wetenschap, Technologie en Innovatie Diplomatie van de Ambassade van Spanje in het Koninkrijk België en maakt deel uit van het label #SPreadScience (Spain Spreads Science), dat WTI dichter bij alle doelgroepen wil brengen, en hun begrip als drijvende kracht achter duurzame sociale en economische ontwikkeling wil bevorderen door kritisch te denken.

  • Wetenschap
  • Online
  • ma, 14 december —
    ma, 28 februari 2022

Admission

Beschikbaar zijn op de kanalen Ciencia con Alma van Ivoox en Spotify.

Meer informatie

Ciencia con Alma

Credits

Met de steun van de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Ambassade – SPAIN arts & science in Belgium Foto: García de Marina