Cross-Soul Portraits

  • Visuele kunsten
  • Online
  • do, 21 januari —
    vr, 31 december 2021
Cross-Soul Portraits

Het LAB van de Ambassade van Spanje presenteert “Cross-Soul Portraits”, de digitale tentoonstelling van de kunstenaars Manuel Delgado Meroño en Silvia Sartorio Coral.

Vanwege de huidige gezondheidssituatie past het multidisciplinaire tentoonstellingsproject Cross-Soul Portraits, dat voorzien was om te openen in de LAB-zaal van de Ambassade, zich aan aan de digitale wereld. Manuel Delgado en Silvia Sartorio zijn twee opkomende Spaanse kunstenaars die in België wonen en hun krachten hebben gebundeld in dit project waarin ook Michelangelo Aveta, Serena Vittorini en Alicia Egea Vandepette samenwerken, elk verantwoordelijk voor een artistieke discipline: respectievelijk poëzie, tekenen, literatuur, fotografie en muziek.

De kunstenaars stellen ons een reeks “filosofische gedachtenpillen” voor. In hun eigen woorden, “de essentiële inhoud van het project is tekenen, fotografie, literatuur, poëzie en muziek. En deze elementen worden gecombineerd omdat ze complementair zijn, ze zijn de ingrediënten van elke pil”. Dit project stelt de kijker voor om zijn of haar realiteit te heroverwegen door middel van filosofische reflectie, die niet alleen in de literatuur, maar ook in foto’s of liederen tot uiting kan komen.

De tentoonstellingenreeks van het LAB maakt deel uit van het #ProgramaVENTANA: een venster op de Spaanse cultuur waarmee het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID) de internationalisering van artiesten, ontwerpers en culturele ondernemingen in Spanje wil blijven bevorderen, ondanks de beperkingen als gevolg van de pandemie, door te werken in netwerken en voornamelijk met digitale middelen.