ELLES project

  • Podiumkunsten
  • Online
  • wo, 01 december —
    ma, 31 januari 2022
ELLES project

De video van het concert van ELLES is nu beschikbaar.

ELLES is een performatief concert dat vragen stelt over de menselijke identiteit door middel van geluid en visuele taal, en over de relatie tussen muziek en podium. Het project combineert circustechnieken, fysiek theater, live muziek en performance.

Twee mensen lopen over het toneel in een voortdurende extase en verbijstering, terwijl ze hun identiteit en de manier waarop ze zich tot elkaar verhouden interpreteren. Het doel is de identiteit van vrouwen en de clichés waarmee zij worden geassocieerd in vraag te stellen. Dit proces van deconstructie wordt op het toneel gedeeld, waardoor nieuwe identiteiten ontstaan waarin alle combinaties geldig zijn.

Mar Olivé begint de show met het weven van haar gladde katoenen touw. Haar talent is het weven van resistente structuren. Sara Martínez leidt de scenografie in door haar capillaire kracht. Ze is in staat om elk gewicht met haar haar op te tillen.

Het project is geïnspireerd op de vrouwen van de naoorlogse periode, vrouwen van het platteland en van het huis die, ondanks het feit dat zij symbool staan voor verzet en strijd, vaak vergeten en onzichtbaar gemaakt worden. De dialoog met de naoorlogse generatie grootmoeders wordt mogelijk gemaakt door technieken zoals het weven en het spelen op de accordeon, oude elementen die een scenische ruimte en een eigentijdse ontwikkeling krijgen.

De Escuela de Circo Internacional de Granada CAU, de Central del Circ en Zirkozaurre hebben bijgedragen om het project mogelijk te maken.

Kevlar compagnie

  • Mar Olivé: circusartiest, professioneel wever en opvoeder. De kostuums en circuselementen van papier en de stoffen die zij zelf maakt vormen een van haar onderzoeksterreinen.
  • Sara Martínez: muzikante, actrice en docent gender- en diversiteitskwesties. De nieuwe talen van het lichaam, muziek en performance zijn haar werkterreinen.
  • Mario Comanecci: licht- en geluidstechnicus, maar ook tuiger die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de rest van het team.

Meer informatie

Kevlar compagnie