Festival Escena Patrimonio

Festival Escena Patrimonio

De 15 Spaanse werelderfgoedsteden vieren een nacht gewijd aan dans ter gelegenheid van de Nacht van het Erfgoed.

In het kader van de Nacht van het Erfgoed werkt het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID) mee aan het Escena Patrimonio Festival, dat wordt gepromoot door de Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Sport van de Spaanse Groep van Werelderfgoedsteden.

De 15 Spaanse steden die deel uitmaken van de werelderfgoedlijst van de UNESCO zullen gastgezelschappen van topniveau ontvangen in een internationaal streaming evenement dat op 18 september om 18.00 uur Spaanse tijd live zal worden uitgezonden. Het evenement zal 24 uur lang beschikbaar zijn, zodat het publiek in het buitenland ervan kan genieten in hun tijdzone.

Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo en Úbeda zullen tegelijkertijd de 15 stukken van de gastchoreografen tentoonstellen, die flamenco-, Spaanse dans- en folkloristische voorstellingen zullen presenteren in hun meest eigentijdse en vernieuwende aspecten, gekoppeld aan andere disciplines zoals circus, videocreatie en choreografische geluidsinstallaties.

Dit initiatief ondersteunt de promotie van Spaans choreografisch werk en erfgoed over onze grenzen heen, met als doel het culturele aanbod te reactiveren en het creatieve weefsel van onze gemeenschappen na de pandemische periode te versterken.

Geniet hier live van het evenement.

  • Erfgoed
  • Online
  • za, 18 september —
    zo, 19 september 2021

Meer informatie

La Noche del Patrimonio

Werktuigen