GEM pépites d’architecture

  • Architectuur
  • Online
  • wo, 01 december —
    do, 30 juni 2022
GEM pépites d’architecture

De Faculteit Architectuur La Cambre-Horta van de ULB en de Spaanse ambassade presenteren een reeks podcasts voor vanuit een genderperspectief.

GEM pépite d’architecture is een podcast die de rol van vrouwelijke architecten belicht in een beroep dat voornamelijk door mannen wordt geleid. In dit academiejaar en vooral in 2022 zullen verschillende doctoraatsstudenten van de faculteit architectuur La Cambre-Horta van de Université Libre de Bruxelles, Alessandra Bruno, Anne-Laure Iger en Sophie Jacquemin, ons in vier afleveringen laten kennismaken met verschillende vrouwelijke architecten uit België en Spanje die architectuur beleven voorbij de professionele archetypes.

Aflevering 1: Laurane Coornaert y Alice Attout

In de eerste aflevering maken we kennis met Laurane Coornaert, oprichtster van Degré 47 in Brussel, en Alice Attout, lid van Recetas Urbanas in Sevilla. De twee architecten herconfigureren de professionele grenzen tussen architectuur en constructie, en verzoenen de rollen, tekens, werktuigen en methodes die bij de ene en de andere horen.

Aflevering 2: Lorella Pazienza y Cristina Gamboa

De tweede aflevering, getiteld Les Hirondelles du Commun, bevat een debat met Lorella Pazienza, coördinator van vastgoedprojecten bij de Community Land Trust Brussel, en Cristina Gamboa, medeoprichtster van de architectencoöperatie Lacol in Barcelona. De twee architecten stellen de regels voor de toegang tot huisvesting en de vormen van samenleven ter discussie om het sociale welzijn te verdedigen.

Openingsuren en toegang

Die al beschikbaar is op spotify en soundcloud.

Meer informatie

La Cambre-Horta

Credits

Faculteit architectuur La Cambre-Horta van de ULB en de Spaanse ambassade in België.