La Soirée Musicale

La Soirée Musicale

Een wekelijks radioprogramma gewijd aan klassieke en hedendaagse muziek en actuele muzikale gebeurtenissen in België en Spanje.

Het Brusselse radiostation Radio Alma lanceert het programma La Soirée Musicale, onder de gezamenlijke leiding van de communicatoren en artiesten Miriam Mendiola en Ruth Prieto, om te praten over de wereld van de klassiek-hedendaagse muziek, en die zo in de kijker te zetten.

Dit project belicht het werk van musici, componisten en vertolkers, zowel Belgische als Spaanse, en dient als luidspreker voor de culturele en muzikale activiteiten van Spanjaarden in Brussel.

Het programma zal onder andere focussen op de aanwezigheid van de vrouw in de klassieke muziek. Er wordt dan ook een rubriek aan gewijd met grote professionals, met de bedoeling om vrouwen in de muziek zichtbaar te maken: Femenino Plural.

Het programma zal ook diverse rubrieken en interventies bevatten gewijd aan thema’s zoals de muzikale actualiteit, de invloed van de muziek van vandaag, de discografische en digitale productie van muziek, en de livemuziek tijdens de pandemie.

La Soirée Musicale wordt elke donderdag om 22.00 uur uitgezonden op 101.9 FM in Brussel, met de steun van de Spaanse Ambassade in het Koninkrijk België.

  • Muziek
  • Online
  • do, 25 maart —
    wo, 30 juni 2021

Meer informatie

Radio Alma

Werktuigen