PARTIR

  • Stadscultuur
  • Online
  • di, 08 maart —
    za, 31 december 2022
PARTIR

Internationale Vrouwendag: dit radioproject analyseert het fenomeen van de migratie vanuit een genderperspectief.

PARTIR is een radioserie van podcasts gecreëerd door Tamara Atienzar en Laia Boloix met als doel een stem te geven aan een van de eerste generaties Spaanse vrouwen die naar België zijn geëmigreerd. In een audio-documentaire format openen de 10 afleveringen een dialoog om te herinneren en te ontdekken hoe zij dit proces beleefden rond verschillende ervaringen met betrekking tot hun aankomst, hun werk, hun routine, hun tradities…

Naast hun eigen ervaringen kan de luisteraar worden meegevoerd in de geschiedenis van deze migrantenvrouwen door de liederen die zij zelf ten gehore brengen als onderdeel van het seniorenkoor van de Asociación Hispanobelga. Deskundigen zoals professor Anne Morelli, Conrado Granero, Miguel Menéndez en vele anderen zullen ook aan deze serie deelnemen om het onderwerp te bespreken en uit te diepen.

Deze serie, waarvan de hoofdstukken maandelijks verschijnen, is beschikbaar via PARTIR’s officiële kanalen op Spotify en Ivoox. .

Openingsuren en toegang

Credits

Culturele en Wetenschappelijke Dienst van de Ambassade van Spanje in België, Hispanobelga ASBL, Radio Alma, Département de la migration de l'ULB en Rumba Hispanobelga.