Sound Earth Legacy: Planetary Music

  • Wetenschap
  • Online
  • di, 01 juni —
    vr, 31 december 2021
Sound Earth Legacy: Planetary Music

De NGO Sound Earth Legacy in Barcelona presenteert “Planetary Music”, een baanbrekend artistiek project dat tot doel heeft geld in te zamelen voor het behoud van het akoestisch erfgoed van de aarde.

Sound Earth Legacy is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van het akoestisch erfgoed van de aarde, maar die ook wetenschappelijke en technologische projecten ondersteunt die door middel van geluid en muziek oplossingen bieden voor milieuproblemen.

Met dit nieuwe initiatief, Planetary Music, sluiten artiesten van over de hele wereld zich aan bij het solidariteitsinitatief. Zo zijn er artiesten zoals John Talabot, Zola Jesus, Agoria, Tim Hecker, AWWZ, Fennesz, BeGun, Ben Frost, Lucas Vidal, Oso Leone, Marc Piñol, Murcof, Surolla (Museless & nara is neus) of Ed is Dead, onder anderen. Zij creëren onuitgebrachte tracks met geluiden van oceanen in de hele wereld, die exclusief van hun website kunnen worden gedownload.

De opbrengst van Planetary Music gaat naar de financiering van Black Coral Symphony, een Spaans-Frans wetenschappelijk project dat het geluidslandschap van de zwarte koraalbossen van Lanzarote vastlegt om de akoestische diversiteit, de activiteit van de dieren, de gezondheidstoestand van deze habitat en het belang voor het milieu, dat zeer weinig bekend is, te evalueren.

Sound Earth Legacy zal binnenkort zijn projecten in Brussel presenteren.

Meer informatie

Planetary Music