Spanish Influencers in Science (4de editie): Juan Luis Arsuaga en Axel Cleeremans

Spanish Influencers in Science (4de editie): Juan Luis Arsuaga en Axel Cleeremans

De paleoantropoloog Juan Luis Arsuaga en de neurowetenschapper Axel Cleeremans nemen deel aan de nieuwe editie van “Spanish Influencers in Science”.

De Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE), in samenwerking met het Instituto Cervantes in Brussel en de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Spaanse Ambassade in het Koninkrijk België, brengt ons een nieuwe editie van de populairwetenschappelijke reeks Spanish Influencers in Science.

De Spaanse paleoantropoloog Juan Luis Arsuaga is internationaal erkend voor zijn werk op de archeologische site van Atapuerca en ontving in 1997 de Prins van Asturias prijs in de categorie “Wetenschappelijk en Technisch Onderzoek”.

De Belgische neurowetenschapper Axel Cleeremans is professor Cognitieve Psychologie aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) en Onderzoeksdirecteur van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en Voorzitter van het Instituut voor Neurowetenschappen van de ULB.

Wat maakt dieren en mensen anders? Wat heeft ons gemaakt zoals we zijn? Hoe hebben we geleerd bewust te zijn? Dit jaar proberen Arsuaga en Cleeremans deze vragen met betrekking tot het menselijk bewustzijn te beantwoorden en de raadsels van de menselijke essentie te ontcijferen.

Spanish Influencers in Science

De reeks Spanish Influencers in Science is een initiatief van de Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België (CEBE), dat tot doel heeft de wetenschap te populariseren door vooraanstaande onderzoekers en wetenschappers in hun respectieve disciplines, in samenwerking met Belgische tegenhangers. Het kan rekenen op de financiering van de Spaanse Ambassade in het Koninkrijk België via de fondsen voor Wetenschappelijke, Technologische en Innovatie Diplomatie van het Directoraat voor Culturele en Wetenschappelijke Betrekkingen van het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID), met als missie het bevorderen van de internationalisering van wetenschap, technologie en innovatie van Spanje, wat in dit geval aanleiding geeft tot nieuwe samenwerkingsverbanden tussen de Spaanse en Belgische wetenschappelijke gemeenschap. Meer informatie over deze nationale strategie (PDF).

Het is een activiteit van #SPreadScience (Spain Spreads Science), een label dat door CEBE, het Instituto Cervantes in Brussel en de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Spaanse Ambassade is gecreëerd om wetenschap, technologie en innovatie te verspreiden onder elk publiek en om meer kennis en Spaans-Belgische samenwerkingsrelaties op dit gebied te bevorderen.

  • Wetenschap
  • Online
  • do, 29 oktober —
    do, 31 december 2020
  • 18:00 – 20:00

Admission

Het evenement vindt plaats in het Instituto Cervantes in Brussel en kan ook virtueel gevolgd worden via inschrijving.

Meer informatie

Spanish Influencers in Science

Werktuigen