Spanish Tortilla

Spanish Tortilla

Violeta Wulff en Arnau Pérez presenteren een hedendaagse dansvoorstelling die het resultaat is van hun artistieke residentie in de Ardennen.

Spanish Tortilla is een nieuwe danscreatie van Violeta Wulff en Arnau Pérez waarin de grens tussen humor en ernst vervaagt door het gebruik van lichaam en geest. Deze kunstenaars verkennen de grenzen tussen humor en plechtigheid om het publiek ertoe te brengen hun eigen mogelijkheden in de wereld om ons heen in vraag te stellen, waarbij zij verlangen naar “een persoonlijke bezinning op alles wat in ons schuilt en dus een poging om de uiteindelijke betekenis te vinden”.

Deze voorstelling, waarin elke interne beslissing een choreografische repercussie uitlokt, creëert een tortilla van ingrediënten zoals passie, dans, humor en muziek, en verkent de ontelbare manieren waarop wij ons tot ons eigen lichaam verhouden. Het is een stuk dat wetenschap en kunst samenbrengt en het denkbeeldige ideaal van de kunstenaars over de toekomst van de mensheid toont door middel van “een dans van wat we zijn en wat we niet zijn die een levende en relevante weerspiegeling van de samenleving vertegenwoordigt”. Deze productie, die uitgaat van het idee van perfectionisme, is geïnspireerd op het dagelijks leven om ons dichter bij onze eigen cultuur te brengen.

Violeta Wulff Mena

Violeta Wulff Mena est née à Grenade en 1992, où elle a étudié au Conservatorio de Danza Reina Sofía. Elle a complété sa formation à la Palucca Hochschule für Tanz (Desdre) et à la Batsheva Dance Company (Tel Aviv). Elle a collaboré avec des institutions telles que la compagnie de danse Tanztheater Münster (Münster), le Netherlands Dance Theater (La Haye), le Ballet de Cuba, la Trànsit Dansa Company (Melbourne) et la Spellbound Dance Company (Rome), où elle a participé aux spectacles Paethos de Sang Jijia et La Mode de Tomoko Mukaiyama. En juin 2017, elle a commencé à travailler avec Mario Bermúdez Gil et Catherine Coury, directeurs de Marcat Dance.

Arnau Pérez

Arnau Pérez is een danser en choreograaf, geboren in Blanes. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorio Superior de Danza María de Ávila in Madrid, waar hij zijn eigen gezelschap leidt. Als choreograaf heeft hij zijn stukken ontwikkeld in verschillende gezelschappen op nationaal en internationaal niveau, en heeft hij gedanst in gezelschappen als Daniel Abreu, Instituto Stocos, Elías Aguirre, Valencia Dancing Forward en Marcat Dance, waarbij hij voor zijn werk in beide disciplines verschillende onderscheidingen heeft gekregen. Hij heeft allerlei workshops gegeven en meegewerkt aan projecten met openbare scholen om dans en choreografie naar nieuwe generaties buiten het veld van de bewegingskunsten te brengen.

  • Podiumkunsten
  • Online
  • zo, 01 mei —
    zo, 31 juli 2022

Meer informatie

Residences La Fabrique

Werktuigen