#ThisIsNotAMusicBreak: Agurra/Danza Española N. 2

  • Muziek
  • Online
  • do, 07 oktober —
    vr, 31 december 2021
#ThisIsNotAMusicBreak: Agurra/Danza Española N. 2

De #ThisIsNotAMusicBreak-reeks van het #ProgramaVENTANA van AECID is terug met een gezamenlijk digitaal werk van Spaanse en Japanse artiesten.

We presenteren een nieuwe blik op Spaanse cultuur in het buitenland via de #ThisIsNotAMusicBreak-reeks van AECID. Juan Ortiz Tokyo Trio voert Agurra / Danza Española N.2 uit, een jazzvideoclip opgenomen ter hoogte van de New York Bar van het Hyatt Hotel in Shinjuku, bekend om zijn bevoorrechte uitzicht op de Japanse metropool, en SOMETIME, een emblematisch jazzpodium in Tokio. Ontdek de jazz-herinterpretatie van Agurra, een Baskisch volkslied gebruikt voor de Aurreskus (traditionele Baskische dansen) en Danza Española N.2 van Enrique Granados, door de Spaanse pianist Juan Ortiz, de Japanse contrabassist Hiroshi Takase en de Amerikaanse drummer Gene Jackson.

#ThisIsNotAMusicBreak is een reeks van avant-gardemuziek, dans en performance met samenwerkingen tussen artiesten uit Spanje en andere landen, die in 2020 werd gelanceerd als onderdeel van het #ProgramaVENTANA, een venster op de Spaanse cultuur van AECID. Dit initiatief is in het leven geroepen om de internationalisering van Spaanse artiesten, ontwerpers en culturele ondernemingen te blijven bevorderen, ondanks de beperkingen die de pandemie met zich meebrengt, door middel van netwerkvorming en voornamelijk met behulp van digitale middelen.