#ThisIsNotAMusicBreak: Sublime Enfado

  • Muziek
  • Online
  • do, 23 september —
    vr, 31 december 2021
#ThisIsNotAMusicBreak: Sublime Enfado

De #ThisIsNotAMusicBreak-reeks van het #ProgramaVENTANA van AECID is terug met een gezamenlijk digitaal werk van Spaanse en Portugese artiesten.

Het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID) en de Spaanse Ambassades en Afdelingen Cultuur en Wetenschappen in Berlijn, Brussel, Lissabon, New York, Tokio en Washington D.C. presenteren de vierde aflevering van de reeks #ThisIsNotAMusicBreak, getiteld Sublime Enfado, van de Spaanse choreografe en danseres Alicia Soto, van de AECID-catalogus, en theaterregisseur Júlio Martín da Fonseca, filmmaker Pedro Sena Nunes, en beeldend kunstenaar Dina Figueiredo, in samenwerking met componiste Helena Reis, Nuno Madeira (beeld), Nuno Rua (geluid) en João Dias (montage).

#ThisIsNotAMusicBreak is een reeks van avant-gardemuziek, dans en performance met samenwerkingen tussen artiesten uit Spanje en andere landen, gekaderd binnen het #ProgramaVENTANA: Een venster op de Spaanse cultuur van AECID, tot stand gekomen met als doel de internationalisering van Spaanse artiesten, ontwerpers en culturele bedrijven te blijven bevorderen, ondanks de beperkingen die de pandemie met zich meebracht, door middel van networking en voornamelijk via digitale middelen.

We vervolgen de reeks met het werk Sublime Enfado, een werk waarvan de grondstof O vitral da Ressurreição is, uitgevoerd door Dina Figueiredo voor de kerk van San Francisco in Évora. Uit de kleuren van het glas komt de behoefte aan natuur voort, die leidde tot het filmen in de natuurlijke en menselijke landschappen van de architectuurrijke geschiedenis van het Instituto Superior de Agronomia van de Universiteit van Lissabon, waar het werk zich afspeelt.

  • Helena Reis, pianiste en componiste, oprichtster van de groep Fio à Meada - Vozes Tradicionais Femininas en lid van het vocaal ensemble Circular. Doctoranda in Performancekunsten aan de Universiteit van Lissabon en onderzoekster aan de York St. John University.
  • Julio Martín da Fonseca is acteur, theaterregisseur, onderzoeker en universitair docent. Sinds 2015 werkt hij samen met Alicia Soto aan de transdisciplinaire creatie van performances.
  • Dina Figereido is een beeldend kunstenaar, geboren in Portugal in 1964, in Vila Porto de Mós. Ze is altijd aangetrokken geweest door de schoonheid van de natuur, de details van een kunstwerk… In 1990 studeerde zij af in de schilderkunst aan de Faculteit der Schone Kunsten van de Universiteit van Porto - FBAUP.
  • Pedro Sena Nunes is een reiziger en is al 27 jaar de ‘vader’, regisseur, producent, fotograaf, artistiek adviseur van multidisciplinaire projecten en ook docent aan verschillende film- en podiumkunstscholen.
  • Alicia Soto, danseres, choreografe, pedagoge en toneelregisseuse, onderzoekt al 28 jaar lang de kunst van het bewegen, in wisselwerking met andere kunsten, altijd vanuit haar gezelschap Alicia Soto-Hojarasca, waarbij haar coproducties en internationale samenwerkingen zich onderscheiden. Zij is momenteel afgevaardigde van de dansspecialiteit van de Academie voor Podiumkunsten.