#ThisIsNotAMusicBreak: Wanderers

  • Muziek
  • Online
  • di, 09 november —
    vr, 31 december 2021
#ThisIsNotAMusicBreak: Wanderers

De #ThisIsNotAMusicBreak-reeks van het #ProgramaVENTANA van AECID is terug met een digitaal werk van de Spaanse artiest Carlos Irijalba.

Carlos Irijalba stelt Wanderers voor, een project dat tot stand kwam met de steun van het Consulaat-Generaal van Spanje in New York. Wanderers is een experimenteel videowerk dat de migratie tussen mensen en andere soorten analyseert in een poging om dit fenomeen los te koppelen van politieke aspecten en het dichter te brengen bij vitale begrippen, circadiaanse en seizoensgebonden ritmes die verder gaan dan de gebruikelijke bezittelijke lezingen in onze soort. “Wij zijn allen van elders” herinnert ons de verteller, die wijst op onze doortocht door de planeet als het gedrag van de materie zelf waarvan wij gemaakt zijn, mineraal, magnetisch en vrij.

Carlos Irijalba

Carlos Irijalba (Pamplona, 1979) woont en werkt in New York. Zijn werk combineert de talen van installatie, video, beeldhouwkunst en fotografie waarmee hij zich verdiept in de relatieve ervaring van tijd en ruimte met de menselijke schaal als referentie. In recente projecten zoals FFWD (2019) of Shape of thought (2021) gebruikt hij disciplines als geologie of engineering in een poging om relaties tussen het organische en het anorganische, het levende en het inerte, kortom een gemeenschappelijk onbewustzijn tussen de mens en de minerale materie waaruit hij voortkomt, aan de oppervlakte te brengen.

Meer informatie

Carlos Irijalba