Eva Fàbregas: Skin-Like

  • Visuele kunsten
  • Vlaanderen
  • vr, 28 mei —
    vr, 31 december 2021
Eva Fàbregas: Skin-Like

Het werk van de kunstenaar uit Barcelona maakt deel uit van de permanente tentoonstelling Endless in Kunsthal Gent.

Het kunstcentrum Kunshtal Gent neemt het werk Skin-Like van Eva Fàbregas op in de permanente tentoonstelling, Endless Exhibition.

Het voormalige middeleeuwse Caermersklooster, gelegen in het hart van de Gentse wijk Patershol, is vandaag een kunstcentrum, een ontwikkelings- en internationaal presentatieplatform voor de beeldende kunsten in de Belgische stad. Sinds de oprichting in 2019 wil het centrum experimenteren met nieuwe manieren om met werken en kunstenaars om te gaan, en zo ontstond het initiatief Endless Exhibition, dat eruit bestaat alle tentoonstellingen permanent te maken. Driemaal per jaar wordt een nieuwe reeks tentoonstellingen geopend, met werken van plaatselijke en internationale kunstenaars, die geen einddatum hebben, maar de tentoonstellingsruimte binnengaan om een dialoog aan te gaan met de omgeving en met de werken die er reeds zijn ondergebracht, waardoor een langdurige gezamenlijke relatie wordt opgebouwd.

Eva Fàbregas creëerde de installatie Skin-Like voor Endless Exhibition, die op 28 mei 2021 werd ingehuldigd. Met haar werken verkent de kunstenares verschillende synthetische materialen, hun erotiek en hun massaproductieproces, vanuit design, architectuur en technologie, waarbij ze de grenzen van de beeldhouwkunst overschrijdt om werken te creëren die bedoeld zijn om aangeraakt te worden, om een tactiele ervaring te bieden tussen de bezoeker en het object.

Volgens het team van de Kunsthal Gent “contrasteert de materialiteit en het verlangen naar aanraking die in dit kleurrijke en monumentale werk tot uiting komen met de religieuze en mannelijke geschiedenis van het gebouw van de Kunsthal Gent”.

Eva Fàbregas

Eva Fàbregas is geboren in Barcelona in 1988 en werkt momenteel in Londen.

Haar werken zijn internationaal tentoongesteld in onder meer DISPLAY Berlin, Laure Genillard Gallery London, Cocentrocentro Madrid en Kunstverein München.

Plaats

Venue map

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, Lange Steenstraat 14, 9000 Gent

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Kunsthal Gent