Floraliën Gent 2022

Floraliën Gent 2022

Gent vult zich met bloemen op de grootste bloemententoonstelling van België.

Floraliën Gent is de grootste bijeenkomst van bloemen- en tuinliefhebbers in België. Het festival, dat om de vier jaar in de stad Gent plaatsvindt, biedt een ruim aanbod aan bloemen en planten, tuintips en -trucs en de traditionele tentoonstelling in de Floraliënzaal en het aangrenzende ICC.

Dit jaar ligt de nadruk van het festival op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid, waarbij wordt gewezen op het belang van de voordelen van tuinieren voor de gezondheid en het welzijn in de wereld van vandaag. De tentoonstelling belicht de impact van het festival op de economie en de ecologie van de stad, aan de hand van 250 jaar bloementraditie, van de eerste bloemenmarkten op de Kouter aan het einde van de 18e eeuw tot vandaag. De hoofdorganisator van het festival en directeur van KMLP, Pieter Toebaert, moedigt aan om de natuur centraal te stellen en de groene ervaring een prominente plaats te geven.

Bij deze gelegenheid rekent het festival op de Spaanse deelname van Emilio Ruiz Mateo, artistiek directeur van het festival Flora de Córdoba, als jurylid, evenals de deelname van het festival Temps de Flors van Girona.

  • Stadscultuur
  • Vlaanderen
  • vr, 29 april —
    zo, 08 mei 2022

Plaats

Venue map

Floraliën Gent, Familie van Rysselberghedreef 2/bus 3, 9000, Gent

Admission

Meer informatie

Floraliën Gent

Credits

Foto ©Karin Borghouts

Werktuigen