IXe Internationaal Congres van de Vereniging van Hispanisten in de Benelux

  • Literatuur
  • Vlaanderen
  • do, 09 september —
    vr, 10 september 2021
IXe Internationaal Congres van de Vereniging van Hispanisten in de Benelux

De Universiteit Antwerpen zal gastinstelling zijn voor de internationale conferentie “Current Trends in Hispanism”.

Om de twee jaar organiseert de Vereniging van Hispanisten in de Benelux een internationaal congres, afwisselend in België en Nederland, dat openstaat voor het grote publiek.

Bij deze gelegenheid zal de Universiteit Antwerpen als gastinstelling optreden voor de conferentie van 9 tot 10 september 2021. Het zal geleerden en professoren uit verschillende landen verwelkomen die papers zullen presenteren over nieuw werk op het gebied van literatuurwetenschap, filmwetenschap, linguïstiek en communicatie.

De conferentie wordt georganiseerd door de Universiteit Antwerpen en de Vereniging van Hispanisten in de Benelux met de steun van de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Ambassade van Spanje in Brussel, het Instituto Cervantes en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO).

Opgericht in 2004 binnen het tijdschrift Foro Hispánico, dient de Vereniging van Hispanisten in de Benelux als een ontmoetingsplaats voor professionals en entiteiten gerelateerd aan het Hispanisme in de Benelux, evenals een verbinding en dialoog met Hispanisten uit andere landen. De vereniging heeft als doel de activiteiten van haar leden zowel binnen als buiten de universitaire omgeving te verspreiden en te stimuleren.

Plaats

Venue map

University of Antwerp, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Meer informatie

Programma