Jornada Cultural del Español 2022. Weerspiegelde beelden: culturen door hun beeldtaal

Jornada Cultural del Español 2022. Weerspiegelde beelden: culturen door hun beeldtaal

De Universiteit van Gent en de Afdeling Onderwijs van de Ambassade van Spanje in België organiseren de zesde editie van de Jornada Cultural del Español.

Het beeld, toegangspoort tot de cultuur, maar ook een lens die haar (ver)vormt, overspoelt de zesde editie van de Jornada Cultural del Español met presentaties en workshops over de hedendaagse reflecties van de Spaanssprekende culturen. Beelden zijn op zichzelf een belangrijk pedagogisch instrument, dat tot de leerlingen doordringt door een verbeelding op te bouwen geassocieerd met een werk, een land, literatuur enz., en ze vormen de aantrekkingskracht van een taal.

Door de analyse van specifieke beelden van de Spaanssprekende wereld, uitgevoerd door drie gerenommeerde academici van Belgische universiteiten, wil de studiedag de reflectie en de onderwijspraktijk over het onderwijs van het Spaans en de culturen van de Spaanssprekende wereld stimuleren.

Bekijk het volledige programma.

  • Literatuur
  • Vlaanderen
  • za, 19 maart 2022
  • 09:00 – 13:00

Plaats

Venue map

Auditorium A108 (1st floor), Mercator Campus, building A, Universiteit Gent, Abdisstraat 1, 9000 Gent.

Admission

Meer informatie

Jornada Cultural en Español

Credits

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Gent en la Consejería de Educación de la Embajada de España en Bélgica. Photo by C. Nanteuil from a work by D. Velázquez, litho by J. J. Martínez. Images from the collections of the Biblioteca Nacional de España, used under CC BY-NC-SA 4.0 / Detail from the original, color temperature modified.