Kathedraalfestival Brugge 2022

Kathedraalfestival Brugge 2022

De concertpianiste Esther Ciudad Caudevilla uit Zaragoza neemt deel aan de nieuwe editie van het Brugse Kathedraalfestival.

Het doel van het festival is de orgelcultuur te promoten aan de hand van het monumentale orgel van de Sint Salvatorskathedraal in Brugge. Al tientallen jaren worden kunstenaars uit binnen- en buitenland aangetrokken door het monumentale gebouw met zijn al even prestigieuze orgel.

Het bestuur van het Brugse Kathedraalfestival wil met een speciaal concert de waarde van de Spaanse orgelcultuur in de verf zetten in samenwerking met de Spaanse gemeenschap. Voor de 67e editie is de concertorganiste Esther Ciudad uitgenodigd om deel te nemen aan het festivalprogramma.

Over de artiest

Esther Ciudad begon haar studie aan het Conservatorium van Zaragoza, waar zij het diploma van professioneel pianiste behaalde. Daarna studeerde zij orgel en klavecimbel aan het Conservatorio Superior de Aragón. Zij heeft ook hogere kwalificaties in muziektheorie, muziekleer en muziekpedagogie.

Zij heeft haar muzikale opleiding voortgezet door zich te specialiseren bij deskundigen in Fribourg, Toulouse, Brugge en Nederland. In 2015 behaalde hij het Diploma van Gevorderde Studies in het Departement Kunstgeschiedenis van de Faculteit Filosofie en Kunsten van de Universiteit van Zaragoza. In 2020 behaalde zij een master in Musicologie aan de Universiteit van La Rioja. Zij promoveert momenteel aan de Universiteit van Valladolid in samenwerking met de Universiteit van Bordeaux en de Universiteit Gent.

  • Muziek
  • Vlaanderen
  • vr, 29 juli

Plaats

Venue map

Sint-Salvatorskathedraal, Sint-Salvatorskoorstraat 8, 8000 Brugge

Meer informatie

Kathedraalfestival Brugge

Werktuigen