Olivia Hernaïz: La Eterna Juventud

Olivia Hernaïz: La Eterna Juventud

Het Mu.ZEE heropent zijn deuren met een tentoonstelling gewijd aan de kinderen van de Spaanse Burgeroorlog.

Het museum voor hedendaagse kunst Mu.ZEE presenteert de multidisciplinaire tentoonstelling La eterna juventud van Olivia Hernaïz: een combinatie van video, installatie, fotografie en muziek die reflecteert over de invloed van cultureel erfgoed, nationale identiteit en geheugen op het individu.

Het was haar eigen familiegeschiedenis die de kunstenares ertoe bracht over deze thema’s na te denken. Haar grootmoeder was een van de meer dan 30 000 Spaanse kinderen die tijdens de Spaanse burgeroorlog naar het buitenland werden gestuurd om aan de oorlog te ontsnappen, waaronder meer dan 5000 kinderen die in België door families en instellingen van de burgermaatschappij werden opgevangen. Op 13-jarige leeftijd werd zij naar België overgebracht, gescheiden van haar familie en broers en zussen, die naar de Sovjet-Unie werden overgebracht.

Olivia bracht een aantal zomers door in Rusland bij een familie –haar eigen familie, in feite– die zij nooit had ontmoet. Die ervaring bracht haar ertoe zich af te vragen: “Hoe kun je je verbonden voelen met een land waar je nog nooit bent geweest? En hoe kun je leven in een land waar je stamboom nog maar net wortel heeft geschoten?”.

  • Visuele kunsten
  • Vlaanderen
  • do, 03 juni —
    zo, 29 augustus 2021

Plaats

Venue map

Mu.ZEE, Romestraat 11, 8400 Oostende

Admission

Meer informatie

Mu.ZEE

Werktuigen