Pedro Correa / Artelli Gallery

Pedro Correa / Artelli Gallery

De Madrileense fotograaf stelt werken uit twee van zijn series voor, Urban Impressions en een eerste demonstratie van Winter of our Youth.

De kunstenaar Pedro Correa zal samen met een andere fotograaf twee van zijn werken tentoonstellen in de Artelli Gallery. De foto’s maken deel uit van de collectie colección Urban Impressions. Ze geven de energie die openbare plaatsen uitstralen weer, net als datgene wat men op het eerste gezicht ziet, waardoor men naar de impressionistische schilders refereert. Het gaat om een spontane en onbewuste beweging die hij in 2012 inzette. De tweede demonstratie komt uit de meer recente serie Winter of our Youth waarbij de foto’s vanuit de trein werden genomen als een metafoor van het verloop van de tijd en de vervaging van de herinneringen.

Tevens zal hij uitleggen hoe je een afbeelding rationeel of emotioneel analyseert. Hij gebruikte deze analyse tijdens één van zijn tentoonstellingen in Washington DC en zijn werk werd in de The Washington Post gelauwerd. De conferentie is het gevolg van een stuk dat Correa maakte in het kader van zijn doctoraat omtrent image processing en de studie van impressionistische schilders.

  • Visuele kunsten
  • Vlaanderen
  • do, 07 september —
    za, 21 oktober 2017

Plaats

Venue map

Artelli Gallery

Meer informatie

Site officiel artiste

Credits

(c) Pedro Correa