Blood Quartet in Sound Of Schengen

Blood Quartet in Sound Of Schengen

Blood Quartet overschrijdt de grenzen tussen België en Spanje via een experimentele muziekfestival “Sound Of Schengen”.

Sound Of Schengen is niet alleen een festival van experimentele muziek, maar ook een vrij circulatiekanaal voor agenten van de vernieuwende muziekscene in Spanje en België, een “muzikale brug tussen Barcelona en Antwerpen”. De bedenkers ervan, Aldo Aranda en Diego Faes, willen de experimentele muziekvormen van beide steden, rijk aan genres als vrije en avant-gardistische improvisatie, free jazz en hedendaagse klassieke muziek, samenbrengen door middel van onder meer concerten, jams, workshops en masterclasses.

Gedurende vijf dagen zullen in de concertzaal Klankhaven van het café Witzli-Poetzli exponenten van experimentele muziek uit beide landen, zoals de groep Blood Quartet uit Barcelona, live gezamenlijke muzikale creaties laten horen. Sound Of Schengen wil aantonen dat beide gebieden een groot aantal opwindende en vernieuwende vormen van muziek en kunst kunnen uitwisselen.

Blood Quartet + Mark Cunningham

  • Het Bos, Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen.

Blood Quartet ontstond in 2015 in Barcelona uit een vruchtbare samenwerking tussen Mark Cunningham, exponent van de New Yorkse ‘no wave’-beweging van de jaren ‘70 en ‘80, en het Catalaanse underground rocktrio Murnau B. Na de release van hun cassette, Dark Energy, brachten ze in oktober 2016 hun eerste LP uit: Deep Red. In april 2018 kwam hun tweede langspeler uit, Until My Darkness Goes, een knipoog naar Paint It Black van de Stones, maar ook naar de roman Ullyses van James Joyce.

Aldo Aranda & Diego Faes

Aldo Aranda is een professioneel muzikant en liefhebber van experimentele muziek. Hij raakte actief betrokken bij de muziekscene rond deze kunstvorm in Barcelona, waar hij vier jaar woonde. Diego Faes, ook muzikant, is eigenaar van het kunstcafé Witzli Poetzli in Antwerpen en curator van lokale voorstellingen.

  • Muziek
  • Vlaanderen
  • do, 26 mei
  • 20:00 – 22:00

Plaats

Venue map

Het Bos, Ankerrui 5/7, 2000, Antwerpen

Admission

Meer informatie

Het Bos

Werktuigen