SWEET 18

SWEET 18

SWEET 18 toont je de 18de eeuw door de ogen van vijftig hedendaagse kunstenaars, modeontwerpers en designers: van Erwin Olaf en Wim Delvoye tot Walter Van Beirendonck, Cindy Sherman en Philippe Starck.

Iedereen kent ze wel, de clichés van de 18de eeuw. De pruiken en de hoepelrokken. De torenhoge dameskapsels en de elegante meubels. Het verfijnde porselein op de overdadig gedekte tafels. De sensuele portretten en de frivole schilderijen. Het was de periode van de Verlichting en de opleving van de kunsten en wetenschappen.

Maar de 18de eeuw creëerde ook een kunstmatige, speelse wereld voor aristocraten die wilden ontsnappen aan de realiteit en zich onderdompelen in een fantasiewereld. Een zoete wereld van plezier, overvloed, wellust, pasteltinten en gekrulde versieringen, die ook vandaag nog talloze kunstenaars inspireert. Ze verspreiden zich over de drie verdiepingen van het kasteel en tonen je de 18de eeuw zoals je hem nog nooit hebt gezien…

SWEET 18 werd samengesteld door een team van curatoren: Luisa Bernal (beeldende kunst), Dieter Van Den Storm (design), Wim Mertens (mode) en Hélène Bremer (beeldende kunst).

  • Design
  • Vlaanderen
  • vr, 01 mei —
    zo, 05 juli 2015

Plaats

Venue map

Kasteel d'Ursel, Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene

Meer informatie

Kasteel d'Ursel

Werktuigen