The Gregorian Chant Choir of Spain

The Gregorian Chant Choir of Spain

Het Gregoriaans Zangkoor uit Spanje stelt “Gregoriaanse gezangen van de Weg naar Santiago”voor in de Sint-Walburgakerk van Brugge.

Op 27 oktober zal het Gregoriaans zangkoor uit Spanje een programma voorstellen met de titel “Gregoriaanse gezangen van de Weg naar Santiago”. Er zullen twee concerten gehouden worden van elk 30 minuten, met een pauze van 40 minuten tussen de twee. Het koor bestaat uit seculiere muzikanten uit de stad Vitoria. Het belangrijkste doel is om artistieke resultaten te verkrijgen, gebaseerd op de studie van zowel orale overleveringen als antieke geschriften. Het koor heeft opgetreden in religieuze en wereldlijke ruimtes en dit in vele van de meest belangrijke steden van Europa, de Verenigde Staten, Ibero-Amerika en Australië.

Het voor dit concert geselecteerde programma probeert een mis na te bootsen zoals je die kon vinden vanaf de 12e eeuw in eender welke belangrijke kerk van het Westers christendom. Het doel van dit concert is om het beeld van gregoriaanse gezangen verder uit te werken en te verbreden. Waar men hier eerst naar kon luisteren aan de hand van oude cd-opnames en monniken kan men nu luisteren naar een hedendaags en seculier koor. Dit is de boodschap die we willen overbrengen aan het publiek dat vandaag “Gregoriaans gezang van de Camino de Santiago” wil horen.

Het eerste concert begint om 14:20 en het tweede om 15:30, met een pauze van 40 minuten tussen de twee. Het concert is gratis en plaatsen kunnen niet op voorhand gereserveerd worden.

  • Muziek
  • Vlaanderen
  • za, 27 oktober
  • 14:20 – 16:00

Plaats

Venue map

Sint-Walburgakerk, Boomgaardstraat thv nr. 5, 5000, Brugge.

Meer informatie

Iederen Klassiek

Werktuigen