TraumA op Triënnale Brugge 2021

  • Architectuur
  • Vlaanderen
  • za, 08 mei —
    zo, 24 oktober 2021
TraumA op Triënnale Brugge 2021

De kunstenaar uit Salamanca, Enrique Marty, neemt deel aan de collectieve tentoonstelling van de Triënnale van Brugge.

Brugge heeft een sterke internationale reputatie op het gebied van kunst en erfgoed. De Triënnale Brugge is een thematische tentoonstelling met creaties van kunstenaars en architecten die in een openbare ruimte worden tentoongesteld.

Met het thema van deze derde editie, TraumA, verschuift de focus van de Triënnale, namelijk van de publieke ruimte naar de verborgen dimensies van de stad en haar bewoners. De grens tussen het zichtbare en het verborgene, tussen het publieke en het private, tussen het reële en het imaginaire wordt verkend. TraumA gebruikt deze artistieke en architectonische ingrepen om de minder fraaie aspecten van een stad, die tot het werelderfgoed behoort, naar boven te brengen en die deel te laten uitmaken van haar imago.

Van 8 mei tot 24 oktober presenteren 13 kunstenaars en architecten nieuwe tijdelijke installaties in het historische centrum van Brugge. Naast deze artistieke reis worden de thema’s van TraumA ook gepresenteerd in een tentoonstelling in de Poortersloge, waaraan de Spaanse kunstenaar Enrique Marty zal meewerken.

Enrique Marty

Het werk van Enrique Marty (Salamanca, 1969) is vaak controversieel vanwege de kracht en onbeschaamdheid van zijn expressie of vanwege de thema’s die hij behandelt. Hij mengt verschillende media om zijn decorontwerp samen te stellen, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en video. In zijn werk verkent hij het sinistere, de situaties waarin het bekende verontrustend vreemd is. Zijn protagonisten, bijna altijd uit hun omgeving gehaald, hebben het ijdele oppervlak van het cliché verlaten om zich in kwaadaardige, gewelddadige en groteske situaties te begeven.

Enrique Marty is een van de Spaanse kunstenaars van zijn generatie met de grootste zichtbaarheid op het internationale toneel. Met zijn werken heeft hij een groot impact gehad in de belangrijkste musea, kunstencentra en galeries in Europa, Latijns-Amerika en Azië. Zijn werken maken deel uit van Spaanse en internationale collecties.

Plaats

Venue map

Academiestraat 14, 8000 Brugge

Meer informatie

Triënnale Brugge 2021