Yuste-Gent Flamenco Festival 2021

Yuste-Gent Flamenco Festival 2021

De stad Gent organiseert de tweede editie van haar flamencofestival.

De stad waar keizer Karel V werd geboren viert haar bijzondere band met Spanje met een evenement dat in het teken staat van de flamenco en met een uitgebreid activiteitenprogramma.

Het festival vindt plaats van 9 tot 12 september op verschillende belangrijke locaties in de stad, waaronder de Sint-Baafsabdij, het oudste, zij het gereconstrueerde gebouw van Gent.

PROGRAMMA:

  • 9 september:

- De film van de dag is Symfonie van het lichaam van Monica Ruiz. Voorstelling om 19 uur en 21 uur in Herberg Macharius.

- Om 19 uur: voorstelling Exodus, een internationale fusie van muziek en dans gebaseerd op de Griekse rebetiko en de Spaanse flamenco. Met de medewerking van: Wouter Vandenabeele (viool en artistieke leiding), Osama Abdulrasol (qanun), Tarek Al Sayed (oed), François Taillefer (percussie), Carmen Fernández (flamencozang), Úrsula Moreno (flamencodans), Alexander Gavilán (flamencogitaar), Frans De Clercq (zang en bouzouki), Michel Karakatsanis (zang en bouzouki), Karsten de Vilder (zang en gitaar) en Dimi Dumortier (zang en percussie).

- Om 21.00 uur: gezamenlijk concert van het Antonio Lizana Quintet, vertegenwoordiger van de nieuwe flamenco-jazzscene uit Zuid-Spanje, en de flamencogitarist Myrddin de Cauter.

  • 10 september:

-De film van de dag is Se Prohíbe el Cante van Felix Vázquez en Paco Ortiz. Voorstelling om 19 uur en 21 uur in Herberg Macharius.

- Om 19 uur: dansvoorstelling Los Misterios de Rosario, door Irene Álvarez, een eerbetoon aan Rosario La Mejorana, een pionier in het gebruik van de “bata de cola” die mede de basis heeft gelegd voor de hedendaagse flamencodans. Met medewerking van Irene Álvarez (dans), María Marín (stem), Esteban Murillo (stem) en Alexander Gavilán (gitaar).

- Om 21 uur: optreden van de flamencozanger Jesús Méndez en zijn gezelschap: Manuel Valencia (gitaar), Fernando Jiménez (dans) en Diego Montoya (handgeklap).

11 september:

-De film van de dag is Flamenco, Flamenco van Carlos Saura. Voorstelling om 19 uur en 21 uur in Herberg Macharius.

-Om 19 uur: muziekvoorstelling Caminando van Jan Van Liefferinge (gitaar) met Alejandro Villaescusa (zang), José El Titi Ligero (zang), Elena La Grulla (dans), Joaquin Muñoz “Er Kini” (dans), Jan Van Liefferinge (gitaar).

- Om 21 uur: flamencodansvoorstelling Reencuentro van de danseres Asunción Pérez, “Choni”, begeleid door Alicia Acuña (zang), Raúl Cantizano (gitaar en draailier) en Antonio Montiel (trompet en percussie).

  • 12 september

- Om 11 uur: concert Flamenco extendido, door de flamencogitarist Raúl Cantizano.

  • Podiumkunsten
  • Vlaanderen
  • do, 09 september —
    zo, 12 september 2021

Plaats

Venue map

Voorhoutkaai, 9000 Gent

Admission

Meer informatie

Yuste-Gent Flamenco Festival 2021

Werktuigen