De artistieke en technologische innovatie van Espadaysantacruz in Le Pavillon in Namen

  • Design
  • Wallonië
  • za, 13 maart —
    vr, 31 december 2021
De artistieke en technologische innovatie van Espadaysantacruz in Le Pavillon in Namen

De tentoonstelling “Humans/Machines” onthaalt het werk “Deepbooth” van de Madrileense creatieve studio Espadaysantacruz.

De creatieve studio Espadaysantacruz uit Madrid presenteert Deepbooth, een beeldend werk waarin kunst en technologie met elkaar verbonden zijn in een originele tandem. Het laat zien dat cultuur interdisciplinair is door de ontwikkeling van innovatieprojecten door middel van nieuwe technologieën, design en beeldende kunst. Concreet gebruikt Deepbooth een algoritme van artificiële intelligentie om beelden van de Spaanse Filmotheek in te kleuren.

De samenwerkingstentoonstelling Humans / Machines waarin Deepbooth terug te vinden is, was gepland om deel uit te maken van de organisatie van het KIKK-festival, dat afgelopen november werd afgelast. Gelukkig zal het stuk uitendelijk plaatsvinden in het Pavillon de Namur, dat zijn deuren vanaf 3 maart terug zal openen

Het Pavillon is een in Namen gecreëerde ruimte, die voor het eerst in pop-up modus wordt gepresenteerd, waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden, en een programma aanbiedt dat artificiële intelligentie, echte schommels tussen virtuele sterren en een levendige dj-set mengt. Het doel is om de plaats en het publiek samen te brengen en samen de te volgen routes in de toekomst te co-construeren.

Het is een initiatief van het programma Wetenschap, Technologie en Innovatie Diplomatie van de Ambassade van Spanje in het Koninkrijk België.

Plaats

Venue map

Le Pavillon, Citadelle de Namur, Route Merveilleuse 64, 5000 Namur

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Le Pavillon