Proyect Galicia

Proyect Galicia

Voor de eerste keer wijdt een Belgische fanfare een heel concert aan de Galicische muziek en het muzikale symbool van Galicië, de doedelzak.

Belgische fanfares en Galicische doedelzakken hebben één ding gemeen: ze zijn een essentieel onderdeel van de muzikale identiteit van hun land. Voor de eerste keer zal een fanfare de Galicische doedelzak in België laten horen tijdens een concert van meer dan een uur.

Het Belgische publiek zal Galicische werken ontdekken, gecomponeerd in Galicië voor doedelzak en fanfare, tussen traditie en muzikale moderniteit.

De show vindt plaats in de Belgische stad Nijvel, in de buurt van de historische wijk St-Jacques (Santiago), die in de Middeleeuwen bekend stond als een plaats van ontvangst voor pelgrims op hun weg.

Over de kunstenaars

Het Corps Musical Nivellois, dat in 1944 is opgericht, geniet een status die vergelijkbaar is met die van een beroepsorkest. Dit is te danken aan het dynamische werk van Nathalie Muspratt, die de band al meer dan 15 jaar dirigeert.

Haar muzikale openheid ontmoet het enthousiasme van het publiek voor haar verschillende projecten. In 2022 is de show Galicia hét evenement van hun nieuwe muzikale programma en zal doedelzakspeler Benoît Kensier er te gast zijn.

Benoît heeft gespeeld met vooraanstaande artiesten als Carlos Núñez, Anxo Lorenzo, Susana Seivane, Rosa Cedrón, Ialma of de Ieren, The Chieftains. Hij werd uitgenodigd om te spelen op het Gala “Cambados Cidade Europea do Viño” als solist en werkte samen met de muziekgroep van Castrelo.

De zangers en tamboerijnspelers van de groep Lilaina hebben meegewerkt aan de documentaire Jota, van Carlos Saura. Zij hebben ook samengewerkt met o.a. Carlos Núñez en het Galician Jazz Orchestra. Zij maken momente.

  • Muziek
  • Wallonië
  • za, 19 maart
  • 20:00 – 22:00

Plaats

Venue map

Waux-Hall, Pl. Albert Ier 1, 1400 Nivelles

Admission

Meer informatie

Corps Musical Nivellois

Werktuigen