Pablo Picasso in het Kasteel van Waroux

  • Visuele kunsten
  • Wallonië
  • vr, 10 december —
    zo, 29 mei 2022
Pablo Picasso in het Kasteel van Waroux

Tentoonstelling van gravures, lithografieën en illustraties van Picasso in het hart van Wallonië.

In het Château van Waroux in Luik is een tentoonstelling over Pablo Picasso te zien, die meer dan 100 originele gravures, lithografieën en illustraties bijeenbrengt.

De tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende thema’s en behandelt achtereenvolgens het begin van de kunstenaar, de invloed van de Spaanse traditie, het kubisme, de Afrikaanse invloed, het surrealisme, de keramiek, de portretkunst en de inzet van de kunstenaar voor de vrede.

De rondleiding laat ook andere werken zien van kunstenaars als Cocteau en Dora Maar, die Picasso frequenteerden en wiens werk nauw verbonden is met zijn artistieke productie.

Een korte film van de Belgische regisseur Paul Haeseart toont Picasso aan het werk in zijn atelier.

Het middeleeuwse Château de Waroux is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië en heeft een opmerkelijke architecturale stijl die uniek is in Europa. Sinds 2005 maakt het deel uit van de gemeente Ans en is het omgetoverd tot een tentoonstellingscentrum waar meesterwerken uit het verleden en het heden worden tentoongesteld. In het kasteel worden ook het hele jaar door talrijke culturele evenementen georganiseerd, zoals concerten en toneelstukken.

Plaats

Venue map

Château de Waroux, Rue de Waroux 301, 4432 Ans

Openingsuren en toegang

Voor schoolbezoeken is reserveren noodzakelijk.

Meer informatie

Château de Waroux - Picasso