/What is Love?

  • Visuele kunsten
  • Wallonië
  • do, 11 mei 2023
  • 17:00 – 21:00
/What is Love?

Lara Muslera presenteert haar project “/What is Love?”, een interactieve tentoonstelling waarvan het doel is om het concept van liefde in vraag te stellen in educatieve contexten en een kijk te bieden op liefde als creatieve kracht.

/What is Love? van Lara Muslera is een educatief, artistiek en cultureel project dat wordt gepresenteerd als een interactieve installatie over het begrip liefde in de hedendaagse samenleving, vanuit verschillende culturele, structurele en generationele perspectieven. Dit project wil, in de woorden van de kunstenaar, “een antwoord bieden op de identiteitscrisis rond liefde in dit tijdperk”.

De tentoonstelling, georganiseerd door Lara Muslera, bestaat uit een reeks multidisciplinaire creaties van verschillende kunstenaars die verschillende dimensies van het concept in kwestie beschouwen, van de meest conservatieve en mediale (romantische liefde) tot de meest essentiële en universele (liefde als scheppende kracht). Meertaligheid is ook een inherent onderdeel van het proces, zodat in alle installaties verschillende talen (Spaans, Engels, Frans en Nederlands) naast elkaar bestaan.

Vermeldenswaardig is dat de uitgenodigde kunstenaars en onderzoekers Spaans zijn, specifiek uit Barcelona, en gemeen hebben dat zij docenten en beoefenaars zijn van een creatiemethode die in Spanje opgang maakt, de Keep Moving-methode van Mercedes Boronat. Boronat is een van de deelnemende kunstenaars en zal haar boek Boom presenteren tijdens een performatieve conferentie.

Plaats

Venue map

Grand-Place, 1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve, Bélgica

Openingsuren en toegang

Gratis