Restauratie van Gaudí's Battló Huis

  • Erfgoed
  • Brussel
  • di, 07 december 2021
  • 19:00 – 21:00
Restauratie van Gaudí

La Cambre-Horta organiseert een conferentie over de restauratie van Gaudí’s Casa Batlló in het kader van de nieuwe cursus van de uitvoerende master in architectonisch erfgoed.

Joan Olona en Mireia Bosch zijn twee architecten die gespecialiseerd zijn in de restauratie van oude gebouwen. Joan Olona is sinds 1997 docent aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië en de Ramon Llull Universiteit, en richtte in 1997 Olona Casas op. Mireia Bosch Prat is architect en docente aan de EPSEB - Polytechnische Universiteit van Catalonië.

In 2008 ontvingen zij de stadsprijs van Barcelona voor het herstel van Ca l’Arañó en in 2021 de Europa Nostra Award voor het herstel van de Torre de les Aigües.

Samen bedachten zij het masterplan en werkten zij de restauratie uit van Casa Batlló, een beroemd Catalaans huis dat in 1906 door Gaudí werd gebouwd en door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.

De architectuurfaculteit La Cambre-Horta van de Université Libre de Bruxelles presenteert in de Patinoire Royale een conferentie over de criteria die zijn gehanteerd bij het opstellen van het masterplan voor Casa Batlló en de omzetting van deze criteria in de restauratiewerkzaamheden die tussen 2017 en 2021 aan het gebouw worden uitgevoerd.

De conferentie zal worden voorafgegaan door een uitreiking van diploma’s en een cocktailreceptie.

Plaats

Venue map

La Patinoire Royale, Rue Veydt 15, 1060 Saint-Gilles

Meer informatie

ULB