Art, Heritage & Diplomacy. Belgium and Spain: a case study

  • Erfgoed
  • Online
  • do, 16 september —
    ma, 28 februari 2022
  • 11:00
Art, Heritage & Diplomacy. Belgium and Spain: a case study

De Belgische en Spaanse ministeries van Buitenlandse Zaken organiseren samen met de Belgische Ambassade in Spanje en de Spaanse Ambassade in België een webinar over kunst, erfgoed en diplomatie.

Waarom zou een Ministerie van Buitenlandse Zaken een kunstcollectie bezitten? Kan kunst de wereld veranderen?… Dit zijn slechts enkele van de vragen die beantwoord zullen worden door enkele Belgische en Spaanse experts tijdens het webinar Kunst, Erfgoed & Diplomatie. België en Spanje: een casestudy, georganiseerd door de Ministeries van Buitenlandse Zaken van beide landen en hun respectieve Ambassades in België en in Spanje, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de verheffing van de delegaties van beide landen tot Ambassades (1921-2021).

Het webinar kan rekenen op de deelname van kunst- en erfgoeddeskundigen van beide ministeries, van het Prado Museum en van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De nieuwste werken van hedendaagse kunst die in beide ambassades zijn opgenomen, Efecto Mariposa van de Spaanse kunstenaars Esther Pizarro en Olimpia Velasco en Exodus van de Belgisch-Spaanse kunstenaar Philip Aguirre, worden voorgesteld. Het webinar omvat de lancering van de virtuele 3D-rondleiding van de Residentie Ambassadeur Markies van Villalobar, de officiële residentie van de Ambassade van Spanje in België.

See the program (PDF) or the extended program (PDF). Meet the speakers (PDF).

Openingsuren en toegang