Internationaal Folklorefestival Hasselt

  • Erfgoed
  • Vlaanderen
  • vr, 14 augustus —
    ma, 17 augustus 2015
Internationaal Folklorefestival Hasselt

De Galicische traditionele groepering van dans en muziek Tequexetéldere zal deelnemen aan de 31ste editie van het International Folklorefestival van Hasselt.

Het Internationaal Folklorefestival Hasselt belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden van zang, dans en muziek. Folkloregroepen uit verschillende hoeken van de wereld zullen het publiek laten genieten van de rijke volkscultuur van hun land. Dit jaar verwelkomen we groepen uit Mexico, Nederland, Rusland, Servië, Spanje en Vlaanderen.

De groep ‘Tequexetéldere’ werd opgericht in 1990 in A Estrada, een stadje op ten zuiden van Santiago de Compostela, in de folklorerijke regio Galicië. Sinds begin van haar bestaan richtte de groep zich op het uitoefenen van de verschillende elementen van de Galicische folkloretradities: zang, dans, muziek, het verzamelen van traditionele kledijen, volksspelen, enzovoort. Elk van deze aspecten verwerken zij dan ook in hun optredens, maar ook in andere initiatieven. Zo organiseerden zij bijvoorbeeld enkele druk bezochte tentoonstellingen over de Galicische volkscultuur.

De Galicische traditionele zang, dans en muziek vormen een specifieke, Keltisch geïnspireerde folklore. Ietwat afwijkend van de traditionele dans en muziek van de rest van Spanje, en met veel trots uitgedragen door de groep ‘Tequexetéldere’!

‘Tequexetéldere’ uit Spanje zal optreden tijdens alle voorstellingen:

  • vrijdag 14/8 (20u)
  • zaterdag 15/8 (15u)
  • zondag 16/8 (15u)
  • zondag 17/8 (15u)

Plaats

Venue map

Diepstraat/Overdemerstraat, 3511 Kuringen-Hasselt (achter de kerk van Kuringen-centrum).

Meer informatie

Internationaal Folklorefestival Hasselt