Open doors : Brussels Heritage Days 2021

Open doors : Brussels Heritage Days 2021

De Ambassade van Spanje in België opent de deuren van haar Officiële Residentie Ambassadeur Markies van Villalobar en van de kanselarij voor het publiek.

Elk jaar opent de stad Brussel de deuren van haar meest emblematische gebouwen tijdens de Heritage Days. In deze editie staat de Ambassade van Spanje in België op het programma, ter gelegenheid van de viering van haar 100-jarig bestaan.

De ambassade opent de deuren van haar officiële residentie, de Residentie Ambassadeur Markies van Villalobar, die meer dan 200 culturele goederen herbergt. Vanaf 16 september zal een virtuele 3D-rondleiding door de residentie beschikbaar zijn op de website van de ambassade.

Een deel van de ruimten van de Kanselarij zal ook toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de binnenplaats en de ruimte SPAIN art & science lab in BELGIUM (LAB). Het publiek zal het picturaal-sculpturaal werk Vlindereffect van de Spaanse kunstenaars Esther Pizarro en Olimpia Velasco kunnen bewonderen, de winnaars van de wedstrijd Wij zijn natuur. Een muur tegen de klimaatverandering, georganiseerd in samenwerking met de Stad Brussel, waardoor het nu deel uitmaakt van het stedelijke kunstparcours Streetart Brussels.

In het LAB zal vervolgens het collectieve werk L’Océan entier est affecté par un caillou van Gonzalo Orquín uit Sevilla te zien zijn, die door middel van zijn schilderijen anonieme verhalen vertelt over de Europese immigratie.

Wij presenteren ook de performance MM-Heritage Heroine van de Spaanse kunstenares en architecte Irma Arribas, wiens fictieve protagonist met het publiek zal interageren via een reeks podcasts over architectuur en erfgoed.

Om deel te nemen aan de Heritage Days 2021 is een voorafgaande inschrijving via de website van Urban Brussels verplicht.

Programma

  • Erfgoed
  • Brussel
  • za, 18 september —
    zo, 19 september 2021
  • 10:00 – 21:00

Plaats

Venue map

Spain Arts & Science LAB, Rue de la Science 19, 1000 Bruxelles

Admission

Werktuigen