Adrián Mancheño

Adrián Mancheño

Adrián Mancheño, chef-kok van restaurant Hispania in Brussel.

Vertel ons wat u wilt over uzelf en over uw werk. Wat is uw relatie met Spanje/België?

Mijn naam is Adrián Mancheño en ik ben de chef-kok van het Hispania restaurant in Brussel. Mijn werk bestaat uit het aanbieden van een voorstel van de Spaanse keuken waarbij kwaliteit en respect voor het product de vlaggenschepen zijn. Met deze principes in het achterhoofd ben ik verantwoordelijk voor het gastronomische aanbod van het Hispania restaurant, en ook voor het NH Collection du Grand Sablon Hotel.

Ik moet toegeven dat ik van mijn werk hou, ik ben een echte passie voor gastronomie. In die zin richt ik me niet alleen op de keuken, maar zijn er ook andere aspecten die grote belangstelling voor mij wekken, zoals de wereld van de wijn en zelfs het bier (sinds ik in Brussel woon, heb ik geleerd om die te waarderen).

Ik heb altijd al van reizen en het zien van nieuwe plaatsen gehouden, dus ik heb besloten om dit avontuur aan te gaan en naar Brussel te verhuizen. Ik woon nu drie jaar in deze stad en ik ben er absoluut verliefd op, met haar multiculturaliteit, met de mogelijkheden die ze u biedt (zowel professioneel als persoonlijk) en met het thuisgevoel dat ze geeft aan degene die hier nog maar een paar maanden verblijft.

Desalniettemin, en ondanks het feit dat ik in dit land zeer comfortabel ben, zijn mijn banden met Spanje zeer sterk. Niet alleen wijdt ik mijn professionele leven aan de Spaanse gastronomische cultuur, maar ik heb ook een zeer Spaans persoonlijk leven. Mijn partner is Spaans, juist uit Oviedo, en veel van onze vrienden en kennissen zijn ook Spaans. Deze groep vrienden die we in deze stad hebben gecreëerd zijn mijn familie geworden, en daarom proberen we samen te vallen en lunches/diners te organiseren wanneer we maar kunnen. In deze bijeenkomsten ontbreekt het niet aan de Spaanse keuken, en uiteindelijk hebben we altijd een brede vertegenwoordiging van de verschillende culinaire tradities van ons land.

Zoals ik al zei, mijn leven draait om koken, dus het is niet verwonderlijk dat een van mijn hobby's koken is. Maar ik ben een normaal mens en ik hou ook van andere dingen zoals sport, tatoeages (mijn twee armen getuigen hiervan), reizen, muziek... Ik stel me voor dat een beetje van wat iedereen leuk vindt.

Een speciale plaats in België? Een speciale plek in Spanje?

Een bijzondere plek voor mij in België is de stad Gent. Ik hou van de kanalen, de jonge en dynamische sfeer en de "goede vibraties" die het me geeft. Er is echter één plek in het centrum van Brussel waar ik van hou, en dat is Parc Egmont. Het is heel dicht bij het restaurant en bij mijn huis, en ik breng graag tijd door op die plek, losgekoppeld van de drukte van de stad.

Een speciale plek voor mij in Spanje is Asturië. Ik hou van zijn natuur, zijn mensen en vooral van zijn eten. Voor iedereen die nog nooit in Asturië is geweest, denk ik dat het zeer aan te bevelen is en ik weet zeker dat u zult genieten van zowel onze ongelooflijke kust als ons binnenland, waar u schatten kunt vinden zoals de Meren van Covadonga.

Een liedje?

Fall to Pieces van Velvet Revolver.

Een film?

Ik heb onlangs de film The Two Popes gezien en ik vond het geweldig. Ik vind het erg rond, en erg interessant.

Een boek?

Iedereen die goed kan koken. Zoals ik al zei, mijn passie is koken, zoveel van wat ik lees gaat over. Montagud-editors maken echte kunstwerken, en een van de boeken die ik het leukst vind is Caldos/Broths van Ricard Camarena.

Een spektakel?

Voor mij gaat een echte show naar een restaurant waar ze je verrassen en je laten genieten vanaf het moment dat je binnenkomt. Gelukkig kunnen we in Spanje genieten van plaatsen waar deze shows van het hoogste niveau zijn, maar zo dacht ik al snel aan het restaurant Sant Celoni in Madrid, of het restaurant Disfrutar in Barcelona.

Een plastic werk?

Ik vind Dali's werk indrukwekkend. Nog niet zo lang geleden heb ik de tentoonstelling Dalí & Magritte kunnen bezoeken en ik vind het absoluut fascinerend. Ik zou uren naar zijn werk kunnen kijken, al moet ik toegeven dat ik niet veel van schilderen weet.

Als ik wakker word, is het eerste waar ik aan denk …

Mijn eerste gedachte is, wat is er vandaag voor ontbijt? Ik hou ervan om een beetje te variëren en ik eet meestal niet elke dag hetzelfde ontbijt. Mijn tweede gedachte is: wat zal Pilar als ontbijt hebben? En dat antwoord is makkelijk, want ze eet hetzelfde als ontbijt.

  • Kookkunst
  • Brussel
  • Gepubliceerd op 02 juni 2020

Oorsprong

Asturië

Meer informatie